+38 (0432) 562 417

Статті

Як сервірувати стіл на Новий рік 2020 ?

Під час підготовки новорічного свята слід продумати не тільки те, які страви приготувати, а й те, як сервірувати стіл. У виборі кольорової гами і столових аксесуарів відштовхуватися можна від символіки покровителя Нового 2020 року — Білого Металевого Щура. Білий Щур надає перевагу білим і сріблястим відтінкам, але він не байдужий і до яскравих кольорів. Його кольорами вважають: білий; молочний; кремовий; бежевий; сірий; світложовтий; сірокоричневий; сріблястий; попелястий; рожевосірий та інші кольори з цієї ж гами. Можна задіяти також червоний, зелений і золотистий. Чим більше блиску, тим краще. Щоб новорічний стіл виглядав нарядно і гармонійно, в його оформленні краще не використовувати більше трьох кольорів і їх відтінків. Дуже зручно, що кольори символу наступаючого 2020 року загалом є традиційними для новорічного сервірування. Так, скатертина білого або кремового кольору, темно-сірі серветки і білі столові прибори із срібною облямівкою — хіба це не класика? Щур полюбляє все природне, тому вдалим рішенням буде використання в декорі новорічного столу натуральних матеріалів. Наприклад, можна вибрати льняну скатертину і серветки, а на столі розставити ікебани з ялинкових гілок і фруктів. Чудовим доповнення новорічного декору слугують підставки під чашки, тримачі серветок і посріблене столове приладдя. Яскравими ...

Детальніше

Обираємо пательню разом

Яку придбати сковорідку — одвічне питання господинь. Досвідчені кулінари говорять, що хороша сковорідка — це правильно вибрана. А обирати сьогодні є з чого: виробники пропонують найрізноманітніші матеріали і покриття. Ми розповімо, як вибрати сковорідку та не обпектися. Вибрати чавунну сковорідку або мідну: огляд матеріалів Першою сковорідкою в історії людства був звичайний камінь, розпечений на сонці. А перші сковорідки з чавуну з’явилися у XII столітті. Як виявилося, цей матеріал довше слугував та краще за інші справлявся зі своїми функціями. Нічого, що такий посуд практично неможливо було втримати в руці: важив він майже 5 кг. Зате їжа готувалася швидко й була завжди смачною. Не дивно, що чавунні сковорідки популярні й тепер. Від матеріалу посуду залежить смак їжі, допустима температура приготування й особливості догляду. Розглянемо найпопулярніші види сковорідок. Чавунна сковорідка Головна особливість чавуну — він рівномірно прогрівається й довго зберігає тепло. У нього пориста структура й низька теплопровідність. А ще це один із довговічних і найнадійніших матеріалів. Саме на таких сковорідках готували наші бабусі та прабабусі в печах. У них багато переваг перед іншими сучасними виробами. Переваги: тривалий термін служби — від 10 років і більше за умови правильного догляду; здатність нагріватися до високих температур і довго...

Детальніше

Кухонні ножі — як вибрати?

У кожній кухні повинен знаходиться комплект добрих ножів, за допомогою яких можна швидко і зручно нарізати різні продукти. Щоб вони відповідали всім вашим вимогам, їх потрібно ретельно підбирати. Прочитавши цю статтю ви дізнаєтеся які ножі найкращі для кухні. Не важко здогадатися, що для різання овочів, м’яса і риби потрібні ножі з лезами різних розмірів. Кожна модель також відрізняється з точки зору основних параметрів, таких як гострота, жорсткість і розмір леза. Основні категорії кухонних ножів Видів ножів дуже багато, тому щоб не заплутатися варто розділити їх за основними категоріями:  Кухарський ніж – характеризується лезом великого розміру, довжина якого нерідко перевищує 20 сантиметрів. Крім того, він досить широкий. Використовують його для виконання різних операцій, таких як нарізка м’яса, овочів, фруктів, купити кухарський ніж можна в інтернет магазині  Ніж для чищення – абсолютна протилежність кухарського ножа. Відрізняється невеликими розмірами леза, часто не перевищує 5-7 сантиметрів. Крім того, його кінчик злегка зігнутий, що значно полегшує чищення овочів і фруктів. Використовують його також для точної і декоративної нарізки.   Ніж для хліба – має довге і при цьому вузьке лезо (близько 20 сантиметрів). Завдяки наявності зубів дуже добре ріже хліб, булочки і рогалики.   Філейн...

Детальніше

Кухонний посуд бренду Woll - німецький знак якості

Серед безкрайнього моря пропозицій покупки тієї або іншої марки кухонного посуду, є непотоплювані флагмани «пательні і каструлі» з бездоганною репутацією. Наприклад, такі, як Baf, Zwilling або Woll. Концерн Norbert Woll GmbH є найбільш популярним в Україні німецьким брендом в сегменті елітної кухонного посуду. Norbert Woll з'явився на ринку в кінці 70-років минулого століття і воістину з німецьким завзятістю і працьовитістю, поєднуючи технології ручного лиття з інноваціями в області антипригарних покриттів, став лідером по виробництву найдосконаліших литих сковорідок з особливо міцним антипригарним покриттям. Woll - це пательні з литого алюмінію, з масивними стінами, товстим дном і з антипригарним покриттям екстра-класу власної розробки. Керамічна WOLL Diamond Best - це надзвичайно якісна і зручна німецька пательня, через вміст у формулі покриття Diamond Best, порошкоподібних штучних алмазів. Тому, при смаженні або гасінні вона не насичує продукти токсичними речовинами і не виділяє ніяких хімічних випарів. Професійний титановий посуд Woll дуже добре проводить та зберігає тепло, тому підчас приготування можна використовувати найменшу ступінь нагрівання і завдяки цьому досягати значної економії електроенергії. Наприклад, в порівнянні зі звичайними чугунними пательнями використовується на одну третю менше електроенергії. Крім того, посилене покриття ...

Детальніше

Столові прибори: різновиди та застосування

Столові прибори, що використовуються на підприємствах ресторанного господарства, поділяють на дві групи: основні й допоміжні. Основні прибори призначені для прийому їжі, допоміжні - для розкладки блюд. До основних приборів відносять закусочний, рибний, столовий, десертний, фруктовий. Прибор закусочний – (виделка, ніж) розмір по ножу 200мм, подається до холодних закусок. Прибор рибний включає виделку із чотирма короткими зубцями й поглибленням для відділення костей і ніж зі шпилястою підставою. Використовується для сервіровки столу при подачі рибних гарячих блюд. Прибор столовий (виделка, ніж, ложка) – розмір по ножу 240 мм, використовується для сервіровки столу при подачі супів і других блюд. Ложка й виделка столові можуть застосовуватися також для розкладки блюд при відсутності спеціального набору. Прибор десертний (виделка, ніж, ложка) – розмір по ножу 180 мм – призначений для десерту. Крім того, ложку подають до прозорих супі та тих, що відпускається в чашці, використовують при подачі салатів. Прибор фруктовий (виделка, ніж) – розмір по ножу 150 мм, ніж гострий, перочиновидний, використовується при подачі фруктів і фруктових салатів. Виделка трьох-чотирьох ріжкова. До чаю подається чайна ложка. Кавова ложка відрізняється від чайної меншими розмірами, подається до кави. Ложка для морозива має плоску ф...

Детальніше

Богемський кришталь

Термін «богемський кришталь» перший раз в історії з’явився у 16 столітті. Щоб відрізнити якості своїх виробів зі скла від інших, застосували термін «богемський кришталь». Це скло не містить свинцю, як зазвичай думають. Використовувалась велика кількість вапняку і кремнезему. Крім того, ресурси, такі як дерево для печі, спалювали дотла і створювали поташ. У 17 столітті в часи правління Рудольфа ІІ в Празі Каспар Леман застосовує камінь-різак, адаптований до скляної техніки для ювелірної гравюри з мідних і бронзових коліс. З 1685 до 1750 – епоха, коли Чехія стає домінуючим виробником декоративного посуду і місцевого виробництва зі скла, заробляє міжнародну репутацію у високому стилі бароко. Богемське скло, яке іноді називають богемським кришталем, виробляють в регіонах Чехії та Сілезії. Богемське скло  має багатовікову історію, за високу якість, майстерність і красу – міжнародне визнання. Вирізка, гравірування, декоративне фарбування від фужерів для шампанського до величезних люстр, прикрас, статуеток та інших предметів зі скла виробляється вручну. Протягом століть найбільш помітними були виробництва зі скла в Skalice (німецькою: Langenau), Яблуниці, Železny Броді, Подебрадах, Карлових Варах, Kamenicky Šenov (німецькою: Steinschönau ) і Новому Борі (німецькою: Хайда). ...

Детальніше

Please, enter a valid value